Vida nocturna a Madrid, vici i molta festa

Diumenge, 08 de Març de 2020

Ja fa moltes dècades que Madrid es va guanyar una merescuda fama de ciutat feta per al plaer, la festa, el vici i la vida nocturna. Per molt que alguns, portats per la malenconia, s'entestin, l'ambient nocturn de Madrid no va néixer amb la famosíssima Moguda, aquell moviment contracultural, desenfadat i una mica provocador que, en els primers anys de la Transició, es va apoderar a la capital de les sales de festes, bars de copes, discoteques, emissores de ràdios, fanzines, etc. No: a la vida nocturna madrilenya no la va parir la Moguda; l'ambient nocturn de Madrid ja existia abans. Potser va existir sempre.

Com en totes les grans capitals de l'món, a Madrid la vida ni s'aturava ni s'atura quan el sol s'amaga allà per terres portugueses. A l'contrari: quan el sol se'n va, la vida madrilenya sembla tornar-se efervescent. Això ja succeïa, per exemple, a principis de segle passat. Hi ha novel·les que parlen. I pintures. Salvador Dalí, per exemple, va realitzar alguns dibuixos en què intentava plasmar a principis de la dècada dels vint l'ambient de les tavernes, cafès i bars de moda que, en aquella època, feien borbollejar l'ambient nocturn de Madrid.

Aquest animat ambient nocturn de la ciutat va seguir durant els anys de la Segona República i, encara que pugui semblar el contrari, també durant la Dictadura franquista. I és que els bars i garitos de Madrid no obrien a les nits dels cinquanta únicament i exclusivament perquè Ava Gardner augmentés el seu mite de bevedora festera i devorahombres, no. Els bars i garitos de Madrid obrien per a un ampli nombre de persones que convertien les nits de Madrid al garlanda colorit i lúdic que fugia de la grisor de l'franquisme. A la nit madrilenya es barrejaven senyorets i flamencs, artistes consagrats i aspirants a artistes, empresaris enriquits per l'estraperlo i amants amb mitjanes de vidre i piset de mantingudes. Res millor que la nit madrilenya d'aquells temps per comprovar com, en temps de catequesi obligatòria i Quaresma gairebé perpètua, la gent busca els seus propis espais per fer un dissimulat botifarra a qui pretenen dir-li com i quan es poden divertir.

noies joves calentes a Madrid

La Moguda va donar a la nit madrilenya un aire punk, gamberro i contracultural i la va convertir en centre de referència per a les nits de moltes ciutats. Els aires de Londres i Amsterdam escombraven la vida nocturna madrilenya i la Moguda es convertia en una mena de ventada de llibertat que es portava les últimes cendres de l'franquisme i que convertia a Madrid en centre de referència de la vida nocturna de tot el país. Hi ha qui diu que tot aquell vendaval de la Moguda va ser només una moda i que, després d'aquell ventada, tot va tornar a ser igual que abans a la nit madrilenya. Que va tornar el castís, vaja. I afirmar això és pecar d'injustícia amb la meravellosa versatilitat i varietat de la vida nocturna madrilenya.

I és que si a Madrid se l'anomena "Capital Europea de la Nit" no és per caprici. Parlar de l'ambient nocturn de Madrid és parlar d'un ventall interminable d'ofertes d'oci repartits per un grapat de barris la fama transcendeix els límits de la pròpia capital espanyola. Noms com Malasaña, Chueca, La Latina o Princesa s'han convertit en punts de visita ineludible per a tots aquells que vulguin conèixer la vida nocturna de Madrid.

La vida nocturna de Madrid té una oferta d'oci feta per satisfer les necessitats de tot tipus de persones que vulguin gaudir de la nit de la capital espanyola.

Aquells que vulguin buscar els últims ressons del que va ser la Moguda i passejar-se pel territori natural d'aquell moviment ha de passejar-se pels carrers de Malasaña. En molts locals de Malasaña segueix imperant l'estètica dels vuitanta. Disc-pubs com La Via Làctia, el Penta o Tupperware o el museu-bar Madrid Em Mata, cocteleries, terrasses i locals musicals amb aspiracions underground i en què sonen cop i un altre temes històrics de la música rock, punk o indie- pop converteixen Malasaña en un barri imprescindible per gaudir de la vida nocturna madrilenya.

Els que desitgen trobar un bon assortiment de restaurants i bars de tapes poden, per exemple, deixar-se caure per la Llatina. Allà trobareu el castís Casa Lucio i els seus famosos ous estrellats però també un bon grapat de restaurants i una infinitat de bars de tapes disseminats per les places de l'Ordi o de la Palla o per carrers com les de la Cava Alta, la Cava Baixa, Toledo, Calatrava o Humilladero, entre d'altres. La Latina és el barri de el famós teatre que porta el seu nom, de l'Berlín Cabaret i d'un tablao flamenc amb el prestigi i la fama de l'Corral de la Moreria.

contactes Madrid

Al costat de Malasaña i La Latina, Princesa és una de les zones més actives de la ja de per si activa vida nocturna de Madrid. Per què? Perquè en ella hi ha molts col·legis majors i moltes residències universitàries. És a dir: perquè és una zona en què viuen molts joves. I aquests joves nodreixen de vitalitat dels centres d'oci nocturn de Princesa. En Princesa es diverteixen a la nit molts joves madrilenys, que poden sopar en qualsevol dels múltiples bars, tavernes i cadenes de menjar ràpid de la zona, i acabar la nit movent l'esquelet en la gran discoteca Sala Marco Aldany (ideal per als amants de l'house) oa les seves sucursals Pirandello i i Pirandello II, que arribada la nit es converteixen en formiguers de joves que volen gaudir de la vida nocturna de Madrid. Al costat d'ells, llocs com La Sal, Cats, mare no ho sap, La Dama o TNT, llocs on es poden escoltar músiques que van des del house a el rock, a l'heavy o a l'punk i que insuflen vida nocturna a la zona de Princesa .

Si Princesa és la zona tradicionalment associada a l'oci nocturn de bona part de la joventut madrilenya, Chueca és el nom que, d'un temps ençà, s'ha associat a l'ambient gai i lèsbic. Dance-clubs, terrasses relaxades com les de l'Hotel Room Mate Oscar o les de l'Mercat de Sant Antón, locals de copes ... l'oferta d'oci nocturn de Chueca és amplíssima com ho és la de l'anomenat Madrid de les Lletres, és a dir, el d'aquella zona en la qual en el seu temps van viure autors de la talla de Cervantes, Quevedo, Góngora o Lope de Vega, entre d'altres. Allà és molt probable que trobis a noies joves disposades a passar una bona estona de sexe.

El Madrid de les Lletres és una zona en la qual encara abunden tavernes i fondes i en la qual és molt agradable "nocturnear". El fet que la major part dels seus carrers siguin vianants converteixen aquesta zona de Madrid en una zona ideal per passejar i gaudir de l'àmplia oferta musical dels seus locals. En llocs com Café Central, fídula, Populart, Cardamom o Carbons 13 es poden degustar excel·lents sessions de jazz, blues, soul, flamenc o músiques més properes a l'pop estàndard. És fàcil veure dones sofisticades per aquestes contrades amb què entaular una bona conversa.

dones per follar a Madrid

Com veus, la vida nocturna a Madrid pot perfectament no tenir fi. I és que la vida nocturna madrilenya no acaba en aquests barris. El de Salamanca, per exemple, ofereix elegància i sofisticació. A la discoteca Serrano 41 o al disc-bar The Office, per exemple, pot gaudir-se de música house, funky o pop al selecte ambient de barri més selecte de Madrid. Contrastant amb ell, i servint de símbol de com l'ambient nocturn de Madrid pot ser variat, es troba el barri de Lavapiés. Multicultural i multiètnic, Lavapiés és el barri ideal per regalar-un sopar amb sabors exòtics arribats de Líban, del Marroc, d'Egipte, de Síria, de l'Índia, de l'Senegal ...

Com veus, oportunitats per a gaudir de la vida nocturna de Madrid no et falten. Per això no et consentim que t'avorreixis en la nit de Madrid. No ho dubtis, la nit és llarga i la llista de contactes a Madrid que pots fer és molt llarga.